Bästa Tostanvän,

Varmt tack för ditt stöd till Tostan Sveriges arbete. Vi hoppas du vill fortsätta stödja vår verksamhet. Vi kommer under 2019 att lägga fokus på vårt viktiga arbete i Fouta i norra Senegal genom årets tema – Tostan Sverige sätter Fouta på kartan.

I Fouta i norra Senegal utför Tostan Sverige sitt viktigaste arbete. I denna karga halvöken är människorna fattigare än på andra håll i Senegal. Klimatet är torrt och hett. Invånarna, som tidigare var nomader, bor i små byar och försörjer sig på odlingar och boskapsskötsel. Läs- och skrivkunnigheten är låg, speciellt bland kvinnor. Mer än vartannat barn dör före fem års ålder.

I det religiöst konservativa Fouta har Tostans treåriga utbildning inneburit en enorm skillnad för människorna. Av de 403 byar som deltagit i Tostans program har mer än 100 finansierats av svenska givare. Kunskaperna har spridit sig till andra byar och sammanlagt har nu 608 små samhällen upphört med kvinnlig omskärelse och barnäktenskap. Kvinnorna har fått ett större inflytande och för utvecklingen framåt.

I december genomfördes den senaste offentliga deklarationen där invånarna i 50 byar manifesterade sitt ställningstagande. Just nu är Tostan Sverige den enda organisation som är aktiv i Fouta. Det finns en erfaren och entusiastisk organisation på plats, men den hotar att falla i bitar. Vi vill förhindra att det händer. Hjälp Tostan Sverige att hjälpa människorna i byarna i Fouta och fortsätta det arbete som påbörjades för mer än 20 år sedan.

Följ oss på Facebook och Instagram och på vår hemsida www.tostan.se för att få uppdateringar om vårt arbete. Om du vill stödja vårt arbete så kan du skänka en gåva till vårt vårt 90-konto som du hittar uppgifter till nedan eller på vår hemsida www.tostan.se/donera. Tack för ditt stöd!

Tillsammans sätter vi Fouta på kartan!

Anne Charlotte Ringquist
Ordförande Tostan Sverige

Tostan Sverige 90-konto
Swish: 900 04 72
Bankgiro: 900-0472
Plusgiro: 90 00 47-2

Bli medlem i Tostan Sverige
Som medlem i Tostan Sverige har du möjlighet att påverka vårt arbete genom att delta på årsmötet. Du ger även ett långsiktigt stöd till vår verksamhet. Bli medlem på www.tostan.se/bli-medlem.