Nyheter

tostankvallmmollymelching

Molly Melching i Di Weekend

Tostans grundare Molly Melching har intervjuats i dagens Di Weekend där hon berättar om Tostans utbildningsprogram, vikten av att få med sig de religiösa ledarna och hur man inkluderar alla genom att utgå från mänskliga rättigheter. Vi får även läsa om när Molly diskuterade #metoo med Senegals energiminister på planet till Dakar.

Läs mer
dignity_for_all_2_3

Ett slut på kvinnlig omskärelse

Idag, den 6 februari är det dagen för nolltolerans mot kvinnlig omskärelse, FGC. Tostans framgångsrika utbildningsprogram, baserat på mänskliga rättigheter ger människor möjlighet att själva dra slutsatser.

Läs mer
Screen Shot 2017-12-24 at 12.02.38

The Breakthrough Generation

Tostan har släppt en film på temat The Breakthrough Generation som lyfter fram de genombrott kvinnor och barn gjort efter att ha deltagit i Tostans Community Empowerment Program (CEP). Se filmen där deltagare från CEP med egna ord berättar om vilka genombrott de gjort i sina samhällen.

Läs mer
glada flickor

Julbrev 2017

Bästa Tostanvän, Ett varmt tack för ditt värdefulla stöd till Tostans arbete under 2017. Genom ditt stöd till Tostan Sverige bidrar du till att människor i 32 byar i Foutaregionen i norra Senegal får genomgå Tostans treåriga, samhällsledda utbildningsprogram, the Community Empowerment Program, baserat på mänskliga rättigheter.

Läs mer
171211_Tostan_Julbrev

Julklappen – Utbilda en by i Senegal

Söker du en fin och unik julgåva? Det är svårt att hitta något som passar alla, men det är inte svårt att bidra till en bättre värld. Genom att ge en gåva till Tostans utbildningsprogram i Senegal bidrar du till att människor får ett bättre liv.

Läs mer